Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd

Horecatycoon Sjoerd Kooistra laat in het hele land een steeds groter wordend spoor achter zich van horecazaken die de deuren moeten sluiten. De homostaat van Nederland, de Reguliersdwarsstraat, is er ernstig door getroffen. Door het hardnekkige conflict met bierbrouwer Heineken dreigt nu ook homocafé Soho in de Reguliersdwarsstraat het loodje te leggen, samen met de Heineken Hoek (hoek Leidseplein) en de Three Sisters Pub op het Rembrandtplein.

 

Eerder liet Heineken April en Exit in de Reguliersdwarsstraat, Dante bij het Spui en Three Sisters op het Leidseplein ook al sluiten. Heineken eist  ook de sluiting van twee zaken van Kooistra in Nijmegen en twee in Eindhoven. De bierbrouwer heeft zeven miljoen euro tegoed. Kooistra claimt op zijn beurt eenzelfde bedrag van Heineken: de brouwer huurt 41 zaken van hem en betaalt daarvoor zeven miljoen euro per jaar, maar die betaling ligt door alle heisa stil. Intussen gaat veel geld op gaan aan rechtszaken: gemiddeld iedere drie weken één.

Lees ook:Heineken haalt club Exit leeg
Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra
Lees ook:Homocafé April definitief op slot
Lees ook:Sjoerd Kooistra dood door zelfmoord
Lees ook:Homocafé April moet dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>