Heineken haalt club Exit leeg

Dinsdagochtend heeft Heineken de Amsterdamse club Exit laten leeghalen. De bierbrouwer huurt de homotent van horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Er staat een rekening van vier ton aan pacht open, maar Kooistra voelt zich er niet verantwoordelijk voor, omdat Exit is ondergebracht in een aparte BV waar hij officieel niets mee te maken heeft. De exploitant, Reguliers, wordt gerund door Kooistra medewerker Martin Nijdam. Hij heeft de pacht niet voldaan of betaald aan zaken waarmee Heineken geen zaken wil doen.

Heineken ligt al langer in de clinch met Kooistra. Eenzelfde constructie bouwde de horecatycoon rond 41 zaken in Nederland die Heineken van hem huurt. De totale schuld aan pacht bedraagt inmiddels 7,5 miljoen euro. Vorige week werd bekend dat de Amsterdamse April, Dante en Three Sisters ook bij Heineken in het krijt staan. Ook hier hetzelfde Kooistra verhaal: de panden zijn van hem, verhuurd aan Heineken, die de zaken via aan Kooistra verwante bedrijven doorverhuurde aan pachters. Vorige week bepaalde de kantonrechter dat de horecazaken mogen worden ontruimd, als er niet wordt betaald. Kooistra zei toen alsnog twee miljoen over te maken. De Exit blijft zeker enige weken gesloten.

Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd
Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra
Lees ook:Homocafé April definitief op slot
Lees ook:April en Exit tijdelijk open tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Kooistra homocafés tijdelijk open tijdens Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>