Sjoerd Kooistra dood door zelfmoord

Sjoerd Kooistra heeft zelfmoord gepleegd. Dat heeft de politie bevestigd: uit sectie op zijn lichaam is dit vast komen te staan. Maandag werd de 59-jarige horecamagnaat dood aangetroffen in zijn woning in het Gelderse Beek-Ubbergen. Uit piëteit met de familie geeft het onderzoeksteam geen verdere details. Kooistra schreef voor zijn dood een aantal afscheidsbrieven. Familie dacht eerder nog dat hij zou zijn geliquideerd, omdat Kooistra ‘wel vijanden had’ en veel mensen de dupe van zijn handelwijze waren.

Kooistra lag al een tijd overhoop met de bierbrouwer over een schuld van twee miljoen euro, maar ook de Belastingdienst en andere schuldeisers klopten bij hem aan. Mogelijk zag Kooistra geen andere uitweg meer. Het Parool meldt dat hij kort voor zijn dood zichzelf 100 miljoen euro leende, met horecapanden en zijn kapitale woonhuis als onderpand. Hij bezat tientallen horecapanden die hij verpachtte, zoals in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.  Eerder dit jaar liet Heineken een aantal kroegen sluiten, waaronder de April en Soho. Advocaat Oscar Hammerstein stelde Heineken min of meer verantwoordelijk voor de dood van Kooistra: ‘Ik durf te zeggen, Heineken heeft hem vermoord’, zei hij tegen de NOS.

Lees ook:Sjoerd Kooistra in stilte begraven
Lees ook:Familie denkt dat Kooistra is geliquideerd
Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra
Lees ook:Sjoerd Kooistra dood aangetroffen
Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>