Sjoerd Kooistra in stilte begraven

Sjoerd Kooistra is zaterdag in kleine kring in stilte begraven op een niet nader genoemde plaats. Naaste familieleden beweren dat Kooistra op een stukje land nabij zijn landgoed in Ubbergen eerder twee gegraven had laten inrichten, anderen zeggen dat hij in het Drentse Norg ligt, waar zijn vader een pretparkje had en Koositra zijn loopbaan begon. De de 59-jarige horecamagnaat maakte afgelopen maandag een eind aan zijn leven en zou hij een lijst hebben opgesteld met mensen die welkom waren. Volgens de Telegraaf zou Kooistra naast drie brieven een een soort ‘bijbel van zijn leven hebben nagelaten voor zijn levenspartner Dick Loorbach (40). Hij zou begin juni zijn begonnen aan zijn boekwerk, waarin bierbrouwer Heineken een hoofdrol zou hebben.

Volgens vriend en huisadvocaat Oscar Hammerstein is het werk helemaal met de hand geschreven. Hij wil er verder niets over kwijt. Eerder stelde de advocaat Heineken min of meer verantwoordelijk voor de zelfmoord. Kooistra lag al een tijd overhoop met de bierbrouwer over een schuld van twee miljoen euro, maar ook de Belastingdienst en andere schuldeisers klopten bij hem aan. Mogelijk zag Kooistra geen andere uitweg meer. Hij bezat tientallen horecapanden die hij verpachtte, onder andere in Groningen en Amsterdam. Eerder dit jaar liet Heineken een aantal kroegen sluiten. De rechter had de bierbrouwer al toestemming gegeven nog eens acht horecatenten te sluiten, maar Heineken meldde daar nog even mee te wachten, om de erfgenamen tijd te geven om tot een oplossing voor de schuld van de multimiljonair te komen.

Lees ook:Sjoerd Kooistra dood door zelfmoord
Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd
Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra
Lees ook:Sjoerd Kooistra dood aangetroffen
Lees ook:Heineken haalt club Exit leeg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>