Lesbo in elkaar geslagen

In de nacht van zondag op maandag is in Amsterdam een lesbo in elkaar geslagen, toen zij een homobar verliet. Volgens het COC volgden de daders haar, reden haar klem, scholden haar uit voor ‘vuile pot’ en sloegen erop los. Het is het derde geval van geweld tegen homo’s in één maand tijd in Amsterdam, ooit Gay Capital of Europe, maar dat lijkt zo zoetjes aan eeuwen geleden. In januari bleek al dat het geweld tegen homo’s fors is toegenomen uit de jaarcijfers van hert Meldpunt Discriminatie regio Amsterdam (MDrA) en van het Homonetwerk van het politiekorps Amsterdam-Amstelland.

 

De Amsterdamse roze gemeenschap is het zat en roept Amsterdammers op om te protesteren tegen het geweld. Zondag 13 juni verzamelen homo’s, lesbo’s, bi’s, transgenders en bewoners zich om 15.00 uur bij het Homomonument op de Westermarkt. Ze willen duidelijk maken dat het eindelijk eens afgelopen moet zijn met anti-homogeweld en roepen iedereen op zich zo kleurrijk mogelijk te kleden om te laten zien dat je mag zijn wie je wilt zijn.

Lees ook:Homonetwerk Politie bezoekt Roze Filmdagen
Lees ook:Dodenherdenking Homomonument 4 mei
Lees ook:Opnieuw demonstratie tegen antihomo geweld
Lees ook:COC praat met Raad van Europa over hate-crimes
Lees ook:Homonetwerk politie succesvol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>