Dodenherdenking Homomonument 4 mei

COC Amsterdam, MVS Gaystation en het homonetwerk Roze in Blauw van de politie Amsterdam-Amstelland organiseren ook dit jaar weer de jaarlijkse herdenking bij het Homomonument. Op maandag 4 mei 2009 worden alle doden herdacht, die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog, als gevolg van de aidsepidemie en slachtoffers van antihomo geweld. Dit jaar wordt expliciet stilgestaan bij het lot van lesbo’s. Toegenomen homofobie, ontkenning van homoseksualiteit en traditionele druk vanuit culturele achtergrond, maken het voor veel vrouwen onmogelijk om zichtbaar voor hun geaardheid uit te komen.

 

Vanaf 19.00 uur verzamelen deelnemers zich bij COC Amsterdam aan de Rozenstraat 14 (op een steenworp afstand van het Homomonument), die om 19.35 naar het monument lopen. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, net als een stuk verderop op de Nationale Herdenking op de Dam. Daarna volgen sprekers, zoals Amsterdams wethouder Carolien Gehrels (namens de gemeente Amsterdam), Eunice den Hoedt (namens COC Amsterdam) en Marjan Sax. Rond 20.15 leggen organisaties en belangstellenden bloemen. Het gebouw  van COC Amsterdam is na afloop open om met elkaar na te praten (bron: persbericht).

Lees ook:Dodenherdenking Homomonument 4 mei
Lees ook:Dodenherdenking bij Homomonument Amsterdam
Lees ook:Dolly Bellefleur te gast bij Dodenherdenking Homomonument
Lees ook:Dodenherdenking 4 mei 2010
Lees ook:4 mei Dodenherdenking

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Dodenherdenking Homomonument 4 mei

  1. Pingback: COC verenigingen bij Dodenherdenking 4 mei | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>