Roze straatfeesten Koninginnedag Amsterdam

Koninginnedag 2008: Naast georganiseerde feesten en een uitbundig kroegleven op dinsdagnacht (de zaterdagsluiting geldt deze nacht) en woensdag, zijn er in Amsterdam als vanouds ook veel  gratis straatfeesten, waar homo’s en lesbo’s van overal op afkomen. Update 2009: klik hier. Traditiegetrouw zijn  bokken en schapen gescheiden: dames bij Vivelavie, trendy heren in de Reguliers, Hollands welvaren hoek Halvemaan/Amstel, alternativo’s op de Westermarkt en van alles door elkaar op het Rembrandtplein. Maar eigenlijk is de hele stad die dag één grote melting pot met swingende en hopelijk niet ál te dronken lallend publiek. De homotrekkers zijn:

Reguliersdwarsstraat: homofeest voor de trendsetters in dé homostraat van Nederland (in nichtenkringen de ‘rue de Vaseline’) woensdag Street Dance Party tussen April & ARC, gastvrouw Nikkie Nicole.

Halvemaansteeg/Amstel: homofeest voor de meezingers en meehossers, met live optredens van artiesten van Nederlandse bodem (komt Imca Marina ook? Ze hééft een lintje gekregen). 

Rembrandtplein: mixed feest homo/hetero en alles ertussenin, met modeshow vanaf 15 uur.

Lesbobar Vivelavie: straatfeest Paardenstraat hoek Amstelstraat, swingen van Dolly Parton tot Pink, dinsdag 29 april 19-01 en woensdag 12-21 uur.
  

Roze Wester Festival Homomonument: dansfeest met een culturele saus overgoten, voor de meer cultureel, artistiek en alternatief ingestelde tiepes onder ons.

De Warmoesstraat, met al haar leertenten, zal dit jaar nog meer dan anders op de Zwarte Zee lijken, met alle in leer en rubber uitgedoste heren. Dit jaar vindt voor het eerst rond deze dagen een Leather Pride plaats: dan worden er extra veel ‘echte mannen’ in de hoofdstad verwacht. Ze zien er ietwat angstaanagend uit, al die macho’s in het zwart, maar ach, als ze hun spullen uittrekken, valt het best wel mee.
 

Opening van café ’t Mandje: het oudste nog bestaande homocafé ter wereld, ooit van de al even legendarische Bet van Beeren, de lesbische koningin van de Zeedijk.  Dinsdag 29 april om 13.00 uur; het gewone volk kan er vanaf 17 uur terecht. 

Lees ook:Roze straatfeesten op Koninginnedag
Lees ook:Roze straatfeesten op Koninginnedag en -nacht
Lees ook:Roze feesten tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag
Lees ook:Roze feesten op Koningsnacht en Koningsdag 2015
Lees ook:Straatfeesten tijdens Canal Parade 2011

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roze straatfeesten Koninginnedag Amsterdam

 1. nzk

  “Ze zien er ietwat angstaanagend uit, al die macho’s in het zwart, maar ach, als ze hun spullen uittrekken, valt het best wel mee.”

  ROFLOL! Het gaat erom dat je het leer juist NIET uittrekt, haha. Maar ook in leer(/rubber) zijn het aardige heren hoor. Tenminste, als je ze niet uitlacht… ;-) Maareuh, mogen we u ook verwelkomen in de W-straat? Of gaat u liever “trendy” de Reguliersdwars in?

    /   Reply  / 
 2. erik feenstra

  Ik kom vast wel even in beide straten!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Kinky Koninginnedag in Amsterdam | Gay

 4. Pingback: Koninginnedag op Homomonument | Gay

 5. Pingback: Oranjes kleuren Koninginnedag roze | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>