Roze straatfeesten op Koninginnedag

Donderdag 30 april 2009 Koninginnedag, is het hele land oranje gekleurd (2010: klik hier). Hoewel een stuk kariger dan voorgaande jaren, kan de roze medemens zich nog steeds uitleven op straat. De nacht ervoor (Koninginnenacht) en de dag zelf zijn er in Amsterdam verschillende straatfeesten, waar homo’s en lesbo’s vanuit de hele wereld op afkomen. In principe kan iedereen overal heen, maar de meeste dames treffen elkaar bij Vivelavie, de modieuze beauty’s in de Reguliersdwarsstraat, Hollands welvaren in de Halvemaansteeg/Amstel, alternatievelingen op het Homomonument en een mix op het Rembrandtplein. Verder zijn er tal van podia in de hele stad, met veelal een erg hetero en/of jong publiek, nogal eens met pillen op zak en liters alcohol achter de kiezen.

 

Amsterdam:

Reguliersdwarsstraat: homofeest voor de hippe en trendy roze medemens in dé homostraat van Nederland (‘rue de Vaseline’) met DJ’s, drags en gogo-dancers.

Halvemaansteeg/Amstel: homofeest voor de meezingers -en swingers, met live optredens van artiesten van eigen bodem.

Homomonument en Rembrandtplein: vorig jaar waren daar gemengde feesten voor homo’s en hetero’s. Dit jaar staan er weer podia, maar op welk publiek het zich richt, is niet echt te achterhalen.

Paardenstraat/Amstelstraat: vrouwenstraatfeest voor café Vivelavie.

Homomonument: dansfeest met een alternatief sausje.

Warmoesstraat (de ‘Zwarte Zee’): geen straatfeest, maar ongetwijfeld staat het in de straat zwart van de heren in leer: voor de leertenten.   

Zeedijk: ook geen straatfeest, maar de straat ontpopt zich de laatste jaren als nieuwe roze uitgaansstraat, met een mix van homo’s, travo’s, metro’s en hetero’s.

 

Eindhoven:

De stad staat vol podia met snoeiharde muziek. Ik dacht dat het Stratumseind ieder jaar met Koninginnedag een bruisende roze bedoening was, maar ik kan nergens iets vinden. Ook niet in andere steden. Viert de roze medemens Koninginnedag dan alleen ‘echt’ in Amsterdam? Of in de grote massa, al dan niet anoniem? Of wel uit de kast, maar dan binnen, in de kroeg?

Lees ook:Roze straatfeesten op Koninginnedag en -nacht
Lees ook:Roze straatfeesten Koninginnedag Amsterdam
Lees ook:Roze feesten rond Koninginnedag 2012
Lees ook:Koninginnedag: feesten in Amsterdam
Lees ook:Koninginnenacht gratis homo openluchtfeesten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Roze straatfeesten op Koninginnedag

  1. Pingback: Roze straatfeesten Koninginnedag Amsterdam | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>