Roze feesten tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag

Dinsdag 30 april neemt Willem-Alexander het stokje over van zijn moeder: maandag is dan ook de allerlaatste Koninginnenacht en de dag erop de laatste Koninginnedag. Door de troonswisseling zijn de oranjefeesten her en der aangepast, maar gefeest wordt er, ook door homohoreca en een aantal COC-verenigingen. Een aantal horecazaken regelt beeldschermen, om gebroederlijk met elkaar naar de plechtigheden te kunnen kijken. Een greep uit het aanbod (tips zijn welkom onder ‘plaats reactie’):

Koninginnenacht:

Alkmaar: COC (Nacht van Oranje in 1811, vanaf 21 uur)

Amsterdam: Amstel Podium Goes Orange (19-01 uur), Café ‘t Mandje (Zeedijk; Oranjebal, 12-03 uur), Lellebel (om de hoek Rembrandtplein; Night of the Queens), Prik (Spuistraat; Beatrix Farewell Party, vanaf 21 uur), Reguliersdwarsstraat (straatfeest , 19-01 uur en Trix @ Club NYX, 23-05 uur), Vivelavie (Amstelstraat; buiten tot 02 uur, binnen tot 04 uur)

Deventer: COC (Pre-Orange Party, 21-01 uur)

Enschede: ‘t Bölke (Queens Night, vanaf 23 uur), Stonewall Walstraat (Prinsen- en Prinsessenbal)

Groningen Club G.A.y (Bye Bye bea, vanaf 23.30 uur)

Leiden: COC (Queens and Kings Night Party in De kroon, 22-02 uur)

Middelburg: COC (Last Queensnight Party, 21-02 uur)

Utrecht: Bodytalk (Koninginnefeest, 16-05 uur)

Zwolle: COC (Koninginnenachtbal, 22-03.45 uur)

 

Koninginnedag:

Amsterdam: Amstel Podium Goes Orange (12-22 uur), Mankind (Weteringstraat; live jazz muziek, 12-17 uur), Café ’t Mandje (Zeedijk; Bye Bye Beaball, 12-03 uur), Lellebel (Om hoek Rembrandtplain, Kings @ Queens, met buitenpodium, vanaf 17 uur ), Prik (Spuistraat; Welcome Willem-Alex Day, tv-scherm, 12-03 uur), Reguliersdwarsstraat (straatfeest, 12-24 uur en Trix @ Club NYX, 22-03 uur), Saarein (Elandsstraat, Kingsday, vanaf 11 uur), Vivelavie (Amstelstraat; open vanaf 10 uur, straatfeest 11-22 uur, binnen tot 03 uur), Warmoesstraat (leertenten), Westermarkt bij Homomonument, Zeedijk

Den Haag: COC (Kroningsfeest in Bastacafé, 10-21 uur)

Deventer: COC (Troonswisselings-café, vanaf 20 uur, onder voorbehoud live uitzending troonswisseling vanaf 12 uur)

Eindhoven: Stratumsedijk (Gay Queens Day, 12-23 uur)

Enschede: ‘t Bölke (terras open om 13 uur, beeldschermen in café) Stonewall Walstraat (straatfeest en troonswisseling)

Leiden: COC (The last Queensday Party @ COC de Kroon, 22-02 uur)

Middelburg: COC (COC Café, 21-02 uur)

Utrecht: Bodytalk (09.30-03 uur, met schermen voor de troonswisseling)

Zwolle: COC (café open 19-02 uur).

Lees ook:Roze feesten op Koningsnacht en Koningsdag 2015
Lees ook:Roze feesten op Koningsnacht en Koningsdag
Lees ook:Roze feesten op Koningsnacht en Koningsdag
Lees ook:Roze feesten rond Koninginnedag 2012
Lees ook:Feestend het jaar uit in homotenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>