Opnieuw gezeur over weigerambtenaren

IMG_20160518_140918Daar gáán we weer. Opnieuw deelt gereformeerd Nederland in het bestuurspluche een geniepige speldenprik uit. Dit keer vinden CDA en CU dat gemeenten ambtenaren in dienst mogen nemen, die op grond van geloof geen homo’s en lesbo’s gelukkig willen maken. En opnieuw is het oorverdovend stil bij die andere regeringspartij: de PvdA. Wanneer gaat die partij (die ooit ook de mijne was …) eens staan, waarvoor ze zélf staan, zonder meteen te bagatelliseren of krampachtig te zwijgen? Dát is iets, waarin de PvdA uitblinkt, sinds de partij deel uitmaakt van de regering.

 

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) zegt dat de regering niet in strijd handelt met de Algemene Wet Gelijke Behandeling, als zo’n ambtenaar de baan om die reden niet zou krijgen. Het CDA zegt ‘wel eens betere adviezen te hebben gezien van de commissie’. De CU is deze regeringsperiode (waar de partij deelneemt aan de regering) al vaker een een kei gebleken in het omdraaien van zaken en zegt dit keer dat ‘de commissie een denkpolitie opstelt’ en dat ‘het advies een beroepsverbod betekent’. Wat ik al voorspelde: winkels open op zondag, dat staat ook al op de tocht. Ik zou zeggen: PvdA: doe uw heilige plicht! Wát? Dat is aan u!

Lees ook:Rhenen keurt weigeren ‘homohuwelijk’ goed
Lees ook:Ook PvdA wil verbod LHBT-discriminatie in de Grondwet
Lees ook:Coalitiepartijen bakkeleien over homobrief scholen
Lees ook:Kamer treuzelt over weigerambtenaren
Lees ook:Universiteit van Amsterdam discrimineert transseksueel

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Opnieuw gezeur over weigerambtenaren

  1. Jan Hamer

    Het lijkt me nogal een simpele zaak. We hebben in ons land scheiding van Kerk en Staat. De ambtenaren zijn in dienst van de Staat, niet van de Kerk. Dus ergo, weigering moet gewoon niet kunnen. Want de bezwaren van die lieden zijn gebaseerd op het geloof. Ze moeten gewoon hun taak uitvoeren zonder enig gemor.

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    Dat lijkt mij inderdaad ook.
    Daarom irriteert het me zo dat de PvdA zich zo stilhoudt in deze!

      /   Reply  / 
  3. Jan Hamer

    De PvdA kamerleden zijn geen haar beter dan anderen hoor, ze hechten alleen maar aan het pluche, dat ze er zitten om de belangen van hun kiezers te behartigen zijn ze vergeten op het moment dat ze als tweede kamerlkid geïnstalleerd zijn.

      /   Reply  / 
  4. erik feenstra

    Helaas! Het was lang óók mijn partij …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>