Coalitiepartijen bakkeleien over homobrief scholen

De CDA en de ChristenUnie hebben moeite met een ‘homobrief’ van minister Plasterk (PvdA) aan lagere en middelbare scholen, die suggereert dat openbare én bijzondere scholen geen medewerkers mogen ontslaan op grond van hun seksuele geaardheid. Wel zouden scholen voor bijzonder onderwijs onderscheid mogen maken op grond van ‘bijkomende omstandigheden’. (foto: homonota is ook een soort gekko)

In elk individueel geval moet de Commissie Gelijke Behandeling aangeven of zo’n school geoorloofd of niet onderscheid maakt. Dat vinden CDA en CU, die zich er ook over verbazen dat de minister niet het advies van de Raad van State afwacht. Plasterk zei woensdag dat de brief aan de scholen ‘gewoon bestaand beleid’ bevat en dat de brief al was afgestemd op de Commissie Gelijke Behandeling. In de homonota van vorig jaar staat dat de minister vóór mei een handreiking naar de scholen zou sturen.

Lees ook:Petitie tegen wegsturen homoseksuele docenten en scholieren
Lees ook:Scholen mogen homo’s weigeren
Lees ook:Homodocent wint eerste rechtszaak
Lees ook:Uitspraken minister homo-emancipatie zorgwekkend
Lees ook:Opnieuw gezeur over weigerambtenaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>