Gaat de CU nu eens gewoon meeregeren?

De CU (ChristenUnie) is eruit: homo’s èn homo-haatster Yvette Lont hoeven niet weg bij de CU. Dat was de teneur op het partijcongres op 17 november in Zwolle. Na weken van tumult over Lont en haar homofobe uitlatingen, kan de CU zich nu misschien eindelijk eens concentreren op haar taak: gewoon meeregeren. Het is bizar, dat de kleinste regeringspartij zoveel aandacht wist te genereren voor iets dat niets met regeren te maken had. Discrimineren mág niet: dat hadden vorige kabinetten al lang en breed geregeld.

Volgens minister en vice-premier André Rouvoet ‘kunnen homo’s bestuursfuncties uitoefenen, als ze Gods woord onderschrijven en op basis daarvan politiek bedrijven.’ Een commissie gaat twee vragen bestuderen: hoe gaat de CU om met kritiek, zoals Lont die uitte, en hoe gaat de CU om met de levenswijze van haar vertegenwoordigers?

Yvette Lont, CU-deelraadslid in Amsterdam Zuid-Oost, had een motie ingediend om praktiserende homo’s te weren uit bestuurs-functies in de partij en niet kandidaat te stellen voor posities in het openbare bestuur. Na ophef binnen en buiten de eigen partij trok ze die omstreden motie in.

De CU kreeg met deze flauwekul meer dan genoeg aandacht: niet in de laatste plaats van homomedia. De partij kan zich in zijn handen wrijven met zoveel gratis publiciteit. Homoland zou er goed aan doen om een roze cordon sanitaire om de partij heen te leggen: negeren, zodra ze weer eens voorspelbare oude koeien uit de sloot halen. En alleen aandacht besteden aan zaken die ertoe doen. Lees: regerings verantwoordelijkheid nemen. Dat is immers wat hun kiezers wilden: meeregeren.

Wat voorspelbare ouwe koeien betreft, liggen er nog wel een paar items klaar, zoals zondagsrust (winkels dicht op zondag), abortus en euthanasie. Net als homoseksualiteit óók onderwerpen, die door vorige regeringen al lang en breed geregeld waren.

Lees ook:Lont dient motie tegen homo’s niet in
Lees ook:Lont maakt het bont
Lees ook:CU: Lont uit het kruidvat gehaald?
Lees ook:ChristenUnie en homoseksualiteit
Lees ook:Ledenpeiling over homoseksualiteit bij christelijk onderwijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>