Lont maakt het bont

Yvette Lont, deelraadslid in Amsterdam Zuid-Oost namens de CU (ChristenUnie) maakt het bonter en bonter: ze heeft aangifte gedaan bij de politie tegen de VVD fractie in Zuid-Oost en haar fractievoorzitter, Eddy Meyer, omdat ze zouden hebben aangezet tot discriminatie van een christen. Het begint steeds meer op een soap te lijken. Meyer deed eerder deze week aangifte tegen Lont, omdat zij discriminerend over homo’s had gesproken.


Lont
, ooit prostituee, zegt dat ze veel dreigmails –en telefoontjes  ontving: ook daarvan deed ze aangifte. Ze heeft nu politie-bewaking. Ze vindt dat het ‘de schuld van de VVD is, dat ze nu in haar bewegingsvrijheid wordt beperkt’. Begin vorige week wilde ze een motie indienen op het partijcongres van de CU op 17 november, om praktiserende homo’s te weren uit bestuursfuncties in de partij en niet kandidaat te stellen voor posities in het openbare bestuur. (zie www.gay.blog.nl van 31-10: ‘ChristenUnie en homoseksualiteit’). 

Het regende kritiek, vooral vanuit de homowereld. Daarop trok ze haar plan afgelopen vrijdag weer in, omdat volgens Lont ‘binnen de partij een stevige discussie zou plaatsvinden over homo’s’. Ze bleef wèl bij haar standpunt, dat twee op de drie CU-bestuursleden overigens ondersteunen. (zie gay.blog van 2-11: ‘Lont dient motie tegen homo’s niet in’).


CU-partijleider André Rouvoet houdt zich nog steeds angstvallig op de vlakte. Hij zit als vice-premier in een lastig pakket: een politieke partij mag niet discrimineren, zeer zeker niet als die mee-regeert. De CU vormt samen met het CDA en de PvdA de regering. Ook premier Balkenende houdt zich verre van alle ophef.


‘Het partijcongres moet zich uitspreken over de Christelijke levens-wandel en over de vraag in hoeverre je daarover iets op papier kunt zetten’, aldus de woordvoerder van de CU. We kunnen ons hart vasthouden: de CU wil niet alleen homorechten terug-draaien, maar – met iemand als La Lont voorop – veel meer zaken, die vorige regeringen al lang hadden geregeld. Zoals de zondags-rust (winkels dicht op zondag!), euthanasie en adoptie. www.parool.nl

Lees ook:Lont dient motie tegen homo’s niet in
Lees ook:Gaat de CU nu eens gewoon meeregeren?
Lees ook:CU: Lont uit het kruidvat gehaald?
Lees ook:Sinds Lont meer melding homodiscriminatie
Lees ook:Chat oplichter opgepakt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lont maakt het bont

  1. erik feenstra

    Wij brengen de CU teveel in het nieuws.
    Iedere scheet binnen die partij wordt breed uitgemeten op alle homosites. Die club wrijft in z’n handjes: zo krijgen ze een hoop ‘gratis’ reclame, waar ze amper meer voor hoeven te doen dan eeuwenoude koeien uit de sloot te halen en dooremmeren over voorspelbare lariekoek, die we vanuit deze orthodoxe hoek hadden kunnen verwachten. Misschien moeten we als homobeweging die club maar eens een beetje boycotten? Een homo-cordon sanitaire om ze heengooien? En alleen de écht belangrijke zaken melden? Bijvoorbeeld als de partij eindelijk kiest voor regeringsverantwoordelijkheid, met alle consequenties van dien, en Lont om die reden uit de partij mietert.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Rouvoet slikt antihomo uitspraken in | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>