Universiteit van Amsterdam discrimineert transseksueel

De Universiteit van Amsterdam (UvA) moet Justus Eisfeld een nieuwe bul geven. Daarom vroeg hij, omdat hij die bul kreeg toen hij nog een vrouw was. Inmiddels onderging zij een geslachtsverandering van vrouw naar man, maar de UvA weigerde een gewijzigde bul. UvA Pride startte een handtekeningen -en posteractie (zie afbeelding). De minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, vindt dat transseksuelen die daarom vragen, een aangepast diploma moeten krijgen. Eerder vandaag oordeelde de Commissie Gelijke behandeling (CGB) dat de UvA die nieuwe bul ten onrechte weigert. Eisfeld zegt dat hij bij sollicitaties last van zijn diploma heeft.

 

De UvA wil geen gewijzigd diploma uitreiken, omdat die maar één keer wordt verstrekt. Het CGB vindt dat argument niet opwegen tegen de problemen waartegen de transman oploopt en zegt dat nergens in de wet staat dat een universiteit geen nieuw getuigschrift mag uitreiken.

Lees ook:UvA weigert transman nieuw diploma
Lees ook:Opnieuw gezeur over weigerambtenaren
Lees ook:Geen hand geven, geen kans op baan
Lees ook:Coalitiepartijen bakkeleien over homobrief scholen
Lees ook:Feministisch maandblad Opzij discrimineert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>