Eén op vijf vrouwen: liever rijke partner dan goede seks

Wanneer het aankomt op romantiek, is geld het laatste waar we het over willen hebben. Toch speelt het een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Op Prinsjesdag is geld het onderwerp van de dag. Daarom deed datingsite Parship.nl speciaal voor deze derde dinsdag van september onderzoek* naar de rol van geld in de partnerkeuze en legde ze haar leden een aantal gelddilemma’s voor (bron: persbericht). 

Liefde of geld
De liefde wint gelukkig nog vaak van geld, blijkt uit het onderzoek. De grote meerderheid (88%) geeft aan liever de ware liefde te vinden, dan een paar miljoen euro op de bankrekening gestort te krijgen. Ruim een op tien respondenten geeft liever de liefde op voor het multimiljonairschap. Vooral de mannen (14%) zouden voor het geld gaan, tegenover tien procent van de vrouwen.

Rijk of knap
Eenmaal de ware liefde gevonden, speelt het vermogen van de partner voor de mannen juist een minder grote rol dan voor de vrouwen. Zo heeft bijna een derde van de vrouwen liever een rijke man dan een knappe man. Minder dan tien procent van de mannen verkiest geld boven uiterlijk. De ruime meerderheid van hen (91%) kiest liever voor een knap koppie dan een vrouw met een dikke bankrekening.

Rijk of seks
Naast het uiterlijk van de toekomstige partner, is een goed seksleven voor het merendeel (83%) van de singles ook onbetaalbaar. Toch zou maar liefst een op de vijf vrouwen liever een rijke partner hebben dan goede seks.

Liefde of een leuke baan
Hoewel bijna negen op de tien singles de liefde verkiest boven geld, is de mening hierbij meer verdeeld wanneer het aankomt op hun baan. Een kwart blijft liever alleen, met een leuke baan. Vooral de vrouwen hebben deze voorkeur: een op drie vrouwen (32%) heeft liever een leuke baan dan een leuke man.

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.047 leden van Parship Nederland (18 tot 80 jaar), april 2017

Lees ook:50-plussers vooral op zoek naar ware liefde, avontuur en veel vrijheid
Lees ook:Een op vijf mannen verkiest goede seks boven trouwe partner
Lees ook:Single weet zich niet te gedragen in de zomer
Lees ook:Ideale eerste date: geen seks maar wel kus op wang
Lees ook:Onderzoek Singles Day: dit zijn de voordelen van single zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>