Onderzoek Singles Day: dit zijn de voordelen van single zijn

Dat het leven als single een ongewenst leven is, is anno 2017 echt achterhaald. Zelf een mooie reis maken, het eigen dagritme bepalen en het bed helemaal met niemand hoeven delen: single zijn lijkt zo gek nog niet. Datingsite Parship.nl onderzocht speciaal in aanloop naar International Singles Day hoe Nederlanders het vinden of voorheen vonden om single te zijn (bron: persbericht).

Helft Nederlanders Happy Single
Maar liefst de helft (49%) van de Nederlanders vindt het leuk om single te zijn en heeft niet per se behoefte aan een relatie. Daar lijkt dan ook genoeg reden voor te zijn: meer dan de helft zegt vaker vrienden te zien wanneer ze single zijn. Daarnaast besteedt ruim een kwart meer aandacht aan zijn of haar uiterlijk en zegt bijna een kwart van de Nederlanders veel meer te experimenteren op het gebied van seks wanneer ze single zijn.

Een op zes mannen mist seks met anderen
Ondanks het experimentele seksleven, vindt slechts een op de tien personen dit een gemis in een relatie. Mannen en vrouwen zijn hier wel wat minder gelijkgestemd in: zeventien procent van de mannen geeft aan dat ze het in een relatie missen om met anderen seks te hebben, tegenover vier procent van de vrouwen.

Onafhankelijk: zelf beslissen
Wat de respondenten die in een relatie zitten wel missen van het single-leven is de onafhankelijkheid om keuzes te maken zonder daarbij rekening te hoeven houden met een partner. Zowel de vrouwen als de mannen geven dat aan in hun top drie:

  • Eigen dagritme bepalen
  • Eigen series en tv-programma’s bepalen
  • Eigen inrichting bepalen

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.005 Nederlanders door Multiscope (18 jaar en ouder), oktober 2017

Lees ook:Schaamte overheerst bij eerste keer seks
Lees ook:Mensen nemen nog steeds risico’s op hiv en soa’s
Lees ook:Een op vijf mannen verkiest goede seks boven trouwe partner
Lees ook:Vijftigplussers zijn creatief in bed – ze genieten ook van seks als hun lichaam iets mankeert
Lees ook:Roze ouderen leven vaker alleen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>