50-plussers vooral op zoek naar ware liefde, avontuur en veel vrijheid

50-plussers zijn vooral op zoek naar ware liefde, avontuur en veel vrijheid: 70 procent Nederlandse single vijftigplussers wil niet (meer) trouwen. Veel relaties lopen stuk in de zomer. Zo bleek vorig jaar uit onderzoek dat er opvallend meer aangevraagde echtscheidingen in de zomer zijn. Toch willen we in de zomer niet alleen zijn. Datingsite Parship.nl merkt dit aan het hoge aantal bezoeken in de maand augustus, vooral onder vijftigplussers. Een goede reden voor Parship om te onderzoeken hoe die ideale relatie er voor vijftigplussers uit ziet: zijn zij op zoek naar veel avontuur of juist naar een partner om rustig de tijd mee door te brengen? (bron: persbericht).

Trouwen? Liever niet
Bestaat de ‘ware liefde’? De meerderheid van de single vijftigplussers denkt van wel: ruim tweederde van de vijftigplussers is namelijk op zoek naar de liefde van zijn of haar leven. Een derde van de vijftigplussers zoekt daarentegen liever een maatje om een mooie vriendschap mee op te bouwen en leuke dingen te ondernemen. Trouwen is echter een brug te ver, zeven op de tien singles heeft hier geen behoefte (meer) aan.

60 procent: avontuur en seks
Wanneer ze eenmaal de liefde hebben gevonden, hoopt de meerderheid op een leven met veel avontuur. Verre reizen maken, de deur uit gaan en nieuwe mensen ontmoeten: wat het ook is, zes op de tien vijftigplussers willen met hun partner nieuwe dingen ondernemen en het avontuur opzoeken. De andere 40 procent ziet de invulling van een relatie iets rustiger voor zich, zij willen gewoon lekker met zijn tweetjes een ontspannen leven leiden. Samen een serie kijken, een wandeling maken en op familiebezoek gaan.

Maar of het nou een rustige relatie wordt of niet, een regelmatige vrijpartij vinden zes op de tien vijftigplussers wel een belangrijke tijdsbesteding in hun toekomstige relatie.

*Onderzoek uitgevoerd onder 693 leden van Parship Nederland (50 tot 80 jaar), juni 2017

Lees ook:Eén op vijf vrouwen: liever rijke partner dan goede seks
Lees ook:Onderzoek Singles Day: dit zijn de voordelen van single zijn
Lees ook:Zomerkriebels: een op drie singles wordt sneller verliefd in zomertijd
Lees ook:Een op vijf mannen verkiest goede seks boven trouwe partner
Lees ook:Homo-tolerantie is nog altijd flinterdun

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>