Een op vijf mannen verkiest goede seks boven trouwe partner

Langzamerhand begint de winter zijn intrede te doen in ons land: het wordt kouder en door de wintertijd wordt het vroeg donker. Het is de perfecte tijd om ’s avonds lekker samen onder een dekentje te kruipen. Maar houden Nederlanders hun handen onder of boven de dekens? Datingsite Parship.nl deed onderzoek* naar hoe belangrijk seks is in een relatie (bron: persbericht).

Seks versus trouw
Wat blijkt? Drie op de vier Nederlanders vinden seks in een relatie belangrijk. Voor sommigen (15%) is seks zelfs zó belangrijk, dat ze liever een ontrouwe partner hebben die goed is in bed, dan een trouwe maar slechte bedpartner. Bij de mannen verkiest zelfs een op de vijf een goed seksleven boven een trouwe partner.

Daten en seks
Tijdens het daten lijkt seks echter een minder grote rol te spelen. Zo hoeft de seks nog niet direct vlekkeloos te verlopen: 66 procent van de respondenten geeft aan dat slechte seks tijdens de dateperiode nog geen dealbreaker hoeft te zijn. Sterker nog, vier op de vijf Nederlanders zeggen zelfs een relatie te kunnen beginnen met iemand waarmee ze nog geen seks hebben gehad.

Een op drie vrouwen: seks niet echt belangrijk
Niet voor iedereen speelt seks een belangrijke rol in een relatie. Vooral de vrouwen geven aan dat seks niet bovenaan hun prioriteitenlijstje staat: 33 procent van de vrouwen vindt seks niet echt belangrijk tegenover zeventien procent van de mannen.

*Onderzoek uitgevoerd onder 1.005 Nederlanders door Multiscope (18 jaar en ouder), oktober 2017

Lees ook:Onderzoek Singles Day: dit zijn de voordelen van single zijn
Lees ook:Mensen nemen nog steeds risico’s op hiv en soa’s
Lees ook:Hiv bij lesbisch stel geconstateerd
Lees ook:Eén op vijf vrouwen: liever rijke partner dan goede seks
Lees ook:Vijftigplussers zijn creatief in bed – ze genieten ook van seks als hun lichaam iets mankeert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>