GroenLinks populairste partij onder homo’s

GroenLinks is op dit moment de populairste partij onder homo’s. Dat blijkt uit een peiling door onderzoeksbureau I&O Research onder verschillende bevolkingsgroepen, met in totaal 2.832 Nederlanders van 18+. Voor wat het waard is natuurlijk, want sinds sinds Trump en brexit zijn peilingen op zijn zachtst gezegd niet (meer) zaligmakend.

Zie ook: Millennials, laat je kans niet lopen en ga stemmen

IJs en weder dienende gaat 14 procent van de Nederlandse homo’s komende woensdag op GroenLinks stemmen, op de VVD en D66 elk 13 procent. De PVV lijkt bij de roze medemens op haar retour: was de beweging tot voor kort favoriet, nu zegt 10 procent erop te gaan stemmen. In 2010 peilde de (toen nog springlevende) Gay Krant dat een dikke 22 procent homo’s op Wilders en consorten zou stemmen. GroenLinks blijkt ook onder jonge kiezers het populairst, gevolgd door D66, PVV en VVD.

Lees ook:Roze kiezers willen paars kabinet
Lees ook:Kwart homo’s gaat voor Wilders
Lees ook:PVV minder in trek bij homo’s
Lees ook:Lady Gaga opnieuw homo-icoon van het jaar
Lees ook:Kroaten willen geen homohuwelijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “GroenLinks populairste partij onder homo’s

  1. Christ Beekmans

    Hallo, ik hoop dat GL met meer dan de vijtien of zestien voorspelde zetels in de Kamer komt. Ik ben homo en heb een visuele beperking. Al mijn hoop heb ik op GL gesteld. Paul Smeulders uit Helmond heeft mijn stem gekregen. Ik woon in die stad. Ik ben benieuwd naar de komende ontwikkelingen. Groet, Christ Beekmans, Helmond

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>