PVV minder in trek bij homo’s

Veel roze kiezers lijken de PVV de rug toe te keren. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zouden veel homo’s niet meer op de partij van Geert Wilders stemmen. Dat blijkt uit een halfjaarlijkse poll van de Gay Krant. Daarin zakt de PVV van 18,5 procent via 16,9 in november naar 11,3 nu. Opmerkelijke winnaar is de PvdA: die klom in een half jaar tijd van 11,4 naar 14,7 procent en staat op dit moment tweede achter D66. Deze partij blijft ondanks een daling van 22,5 naar 20.5 procent de grootste partij onder roze kiezers.

 

De VVD daalde ook sterk: in een jaar tijd van 18,1 naar 14,7 procent. De SP zakte ook: van 13,5 naar 12,8 procent. GroenLinks blijft min of meer stabiel: 7,6 procent nu tegen 7,0 procent in november. Het CDA, toch al niet populair onder roze kiezers, scoorde nog nooit zo laag en zakte van 3,9 naar 2,1 procent. In totaal wint links iets bij de roze kiezers: in november scoorden D66, PvdA, SP en GroenLinks samen 54,4 procent, nu is dat 55, 5 procent.

Lees ook:Kwart homo’s gaat voor Wilders
Lees ook:Roze kiezers willen paars kabinet
Lees ook:GroenLinks populairste partij onder homo’s
Lees ook:D66 grootste partij onder homokiezer
Lees ook:Homo’s maken forse ruk naar rechts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>