Roze kiezers willen paars kabinet

Roze kiezers zien het liefst Paars als coalitie terugkeren in Den Haag. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse politieke poll van de website GK.nl van de Gay Krant. Job Cohen (PvdA) is favoriet als kandidaat-premier, gevolgd door Nelie Kroes (VVD). Beide partijen stijgen flink in vergelijking met de poll in november vorig jaar. Toen waren D66 en de PVV favoriet, maar die zakken respectievelijk van 26,9 naar 18,4 procent en van 25,4 naar 16,6 procent. De PvdA steeg van 7,1 naar 18,2 procent. Volgens de uitkomsten van de poll is de VVD favoriet onder de roze kiezers: de partij steeg van 9,4 naar 20,1 procent.

Vooralsnog lijken VVD-lijsttrekker Mark Rutten en PvdA-voorman Cohen elkaar alleen maar in de haren te vliegen, maar roze kiezers zien dat duidelijk anders. De combinatie VVD-CDA-PVV scoort nog niet de helft van de stemmen in vergelijking met de voorkeur voor Paars: 15,8 procent tegen 39 procent van de stemmen voor VVD-PvdA-D66 (en eventueel pimpelpaars met GroenLinks erbij). VVD-CDA-D66 levert 12,9 procent op, een links bestuur 12,6 procent en de recente coalitie (CDA-PvdA-CU) 1,6 procent.

Lees ook:PVV minder in trek bij homo’s
Lees ook:Kwart homo’s gaat voor Wilders
Lees ook:‘Homohuwelijk’ speelde geen rol bij Paars-1, maar wel bij Paars-2
Lees ook:GroenLinks populairste partij onder homo’s
Lees ook:Homo’s maken forse ruk naar rechts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>