De BiBoot gaat op tournee door Nederland – eerste stop Utrecht

Zondag 19 maart presenteert het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) de eerste ambassadeurs voor de BiBoot 2017. Het LNBi is trots dat er op 5 augustus voor het eerst in de geschiedenis van de Canal Parade een boot meevaart die specifiek aandacht vraagt voor biseksualiteit. Dit biedt iedereen die zich niet binnen de hokjes hetero of homo/lesbisch vindt passen een unieke kans om de vele gezichten van biseksualiteit (bi/pan/demi/etcetera) aan de wereld te tonen. De aanmeldingen voor een plaats op de boot stromen binnen, maar er is zeker nog plek om mee te varen (bron: persbericht).

Om iedereen de kans te geven vooraf al kennis te maken met de organisatie achter de BiBoot, met andere (potentiële) deelnemers of met biseksualiteit in het algemeen, worden er de komende maanden door het hele land heen BiBoot on Tour-evenementen georganiseerd. De eerste stop is Utrecht. Op zondag 19 maart zal BiBoot on Tour vanaf 16.00 uur neerstrijken in de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht.

In Utrecht zullen ook de eerste BiBoot-ambassadeurs gepresenteerd worden. Joeri Dijkerhof geniet bekendheid vanuit de tv-wereld en liet zien hoe vanzelfsprekend biseksueel je kan zijn, Astrid Oosenbrug komt uit de landelijke politiek, was openlijk biseksueel kamerlid, en is bekend om haar voortdurend opkomen voor iedereen die door de maatschappij achtergesteld wordt.
Uiteraard is er volop ruimte om met elkaar kennis te maken, vragen te stellen en ideeën te spuien.

Thema van de komende Pride is ‘This Is My Pride’. Het festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd bekend evenement, een icoon met een voorbeeldfunctie. Pride gaat ‘back to basic’, terug naar de kern van het ontstaan. Met het thema zet de organisatie dit jaar aan de ene kant de Amsterdamse ‘LHBTI-community’ en de vrijheid die LHBTI’s hebben om in Amsterdam te leven zoals ze willen, centraal. Er wordt een pas op de plaats gemaakt, teruggekeken op wat er bereikt is, en naar de toekomst gekeken. Tegelijkertijd vraagt de organisatie aandacht voor de persoonlijke strijd die LHBTI’s (nog steeds) hebben om te kunnen zijn, wie ze zijn en hen daar ook trots op te laten zijn. Geïnspireerd op Shirley Bassey’s ‘This Is My Life’. Tolerantie en acceptatie staat in Nederland onder druk, daar moet aandacht voor blijven gevraagd worden. Ofwel: This Is My Pride. Dit is mijn festival. Dit is wie ik ben.

Lees ook:Bi-boot op de Amsterdam Pride – This is Our Pride 
Lees ook:Oproep papers en presentaties voor conferentie Bi-onderzoek
Lees ook:LNBi: 25 jaar zichtbaar
Lees ook:Milkshake Festival naar Brazilië!
Lees ook:Zware statements tijdens de Canal Parade 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>