Oproep papers en presentaties voor conferentie Bi-onderzoek

De Amsterdamse Gay Pride 2013 heeft er voor het eerst een Bi-Pride bij. Het is de eerste keer dat er binnen de Pride expliciet aandacht voor biseksualiteit is. In dat kader vindt er op vrijdag 2 augustus 2013 een conferentie plaats over biseksualiteit in Nederland en Vlaams (wetenschappelijk) onderzoek, met als thema Bi-onderzoek. De organisatoren roepen studenten, onderzoekers en wetenschappers op ‘hun empirisch of theoretisch onderzoek naar biseksualiteit  te komen presenteren’. Onderwerpen kunnen zijn (maar niet uitsluitend):

 

- (on)zichtbaarheid van biseksualiteit in wetenschappelijk onderzoek en

samenleving

- Biseksuele identiteit in verleden en heden;

- Coming out van biseksuelen;

- Psychische gezondheid en wellbeing van biseksuelen;

- Biseksualiteit en maatschappij;

- Bi activisme in Nederland en België;

- Bi in (hetero/homo/bi)relaties;

- Bi zijn in het alledaagse leven: ervaringen, problemen en uitdagingen.

De bijeenkomst zal van circa 12.00 uur tot 18.00 uur duren, maar kan eerder beginnen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De locatie is de Oudemanhuispoort in Amsterdam. Iedereen die onderzoek doet of gedaan heeft, kan uiterlijk 19 juli 2013 een voorstel van maximaal 250 woorden indienen voor een presentatie. Bij voldoende aanmeldingen kunnen de papers die bij de presentaties horen, in boekvorm worden uitgegeven.

Info en indienen bij Erwin Heyl ([email protected]) of

Emiel Maliepaard ([email protected])

 

Lees ook:Nieuwe voorzitters bij Landelijk Netwerk Biseksualiteit
Lees ook:Onderzoek COC Amsterdam: OnBIkend maakt onBImind
Lees ook:Holland BiCon – Bi: Bekend maakt Bemind
Lees ook:Tentoonstelling Bi in Beeld in Arnhem
Lees ook:Biseksuelen Conferentie Holland BiCon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>