Kandidaten Roze Lieverdje 2016 bekend

De kandidaten voor het Roze Lieverdje van 2016 zijn bekend. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn/haar sporen verdiend heeft in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam. Uit tientallen nominaties heeft de jury als kandidaten gekozen voor: Krzysztof Dobrowolski-Onclin, Döne Fil, Ellie Lust, BeyonG Veldkamp en L’HBTQ Magazine. Het is nu aan de Amsterdammers om via een internetstemming te bepalen  wie het  Roze Lieverdje van 2016 wordt. Vanaf vandaag kan gestemd worden via website (bron: persbericht).

Zondag 14 februari, Valentijnsdag, wordt de prijs uitgereikt op het Spui om 15.00 uur aan de voet van ‘zijn grote broer’, het beeld op het plein. Op donderdag 4 februari kan iedereen nader kennismaken met de kandidaten tijdens een evenement, gepresenteerd door Luna Lunettes. Samen met de LHBT-gemeenschap zet GroenLinks in Amsterdam zich in om de positie, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHTB’s te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt hun emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje. De jury bestaat uit Rocco Piers (voorzitter), Tania Barkhuis, Simion Blom, Dirk van Bergen, Servaz van Berkum, Wim van Boxtel,  Matthieu Hemelaar, Marie-Anne van Reijen en Ella Weggen.

De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn:

* In 2006: Pater van Kilsdonk
* In 2008: Karin Spaink
* In 2010: De vrijwilligers van undergrounddisco de Trut
* In 2012: Dolly Bellefleur
* In 2014: Lady Galore

Lees ook:Zondag 14 februari: uitreiking Roze Lieverdje op het Spui in Amsterdam
Lees ook:Donderdag 4 februari Speciale Soirée met kandidaten Roze Lieverdje 2016
Lees ook:Kandidaten Roze Lieverdje 2010
Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend
Lees ook:Nominaties Roze Lieverdje 2014 geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>