Zondag 14 februari: uitreiking Roze Lieverdje op het Spui in Amsterdam

Zondag 14 februariValentijnsdag, wordt het Roze Lieverdje 2016 uitgereikt, de tweejaarlijkse prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn of haar sporen verdiend heeft in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam. Dit jaar reiken GroenLinkskamerlid Liesbeth van Tongeren en de Amsterdamse fractievoorzitter Rutger Groot Wassink de prijs uit. Bij standbeeld ‘Het Lieverdje’ op het Spui zal de jury om 15.00 uur de winnaar bekendmaken. De vijf genomineerden zijn:

  • Krzysztof Dobrowolski-Onclin, COC-vrijwilliger
  • Döne Fil , initiatiefneemster van de Turkse Canalparadeboot
  • Ellie Lust, Politiewoordvoerster en Wie is de Mol-deelneemster
  • BeyonG Veldkamp, COC’s Trans United initaitiefneemster
  • L’HBTQ Magazine

Om 13:00 uur begint in Club Church het programma waarbij de kandidaten worden geïnterviewd. Natuurlijk is daarbij ook de vorige winnaar, Lady Galore aanwezig. Om 15.00 uur vindt de uitreiking plaats op het Spui. Samen met de LHBT-gemeenschap zet GroenLinks in Amsterdam zich in om de positie, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHTB’s te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt hun emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje. De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn:

  • 2006: Pater van Kilsdonk
  • 2008: Karin Spaink
  • 2010: De vrijwilligers van undergrounddisco de Trut
  • 2012: Dolly Bellefleur
  • 2014: Lady Galore

De jury van het Roze Lieverdje bestaat uit Rocco Piers, Tania Barkhuis, Simion Blom, Dirk van Bergen, Servaz van Berkum, Wim van Boxtel,  Matthieu Hemelaar, Marie-Anne van Reijen en Ella Weggen.

Lees ook:Kandidaten Roze Lieverdje 2016 bekend
Lees ook:Donderdag 4 februari Speciale Soirée met kandidaten Roze Lieverdje 2016
Lees ook:Lady Galore wint Roze Lieverdje
Lees ook:Nominaties Roze Lieverdje 2014 geopend
Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>