Nominatie Roze Lieverdje 2012 is geopend

Voor de vierde keer organiseert GroenLinks Amsterdam de verkiezing van het Roze Lieverdje. Om het jaar wordt op Valentijnsdag het Roze Lieverdje uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn of haar sporen verdiend heeft in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie. Tot 31 januari kunnen Amsterdammers kandidaten voordragen. Op Valentijnsdag, 14 februari 2012 vindt de uitreiking plaats bij het Lieverdje op het Spui. Nominatie voor het Roze Lieverdje 2012 staat open tot 31 januari 2012. Amsterdammers worden uitgenodigd om kandidaten voor te dragen, met een motivatie, via email [email protected] (bron: persbericht).

 

De jury, bestaande uit zes prominente GroenLinkse homo’s en lesbo’s (onder voorzitterschap van gemeenteraadslid Fjodor Molenaar), zal op 1 februari uit alle inzendingen drie kandidaten bekendmaken. Vervolgens wordt er een publieksverkiezing op internet geopend. De publiekskeuze telt voor de helft mee in de verkiezing. Samen met de homogemeenschap zet GroenLinks zich in om de positie, veiligheid en zichtbaarheid van homo’s en lesbo’s te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt de homo-emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje. De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje waren: Pater van Kilsdonk (2006), Karin Spaink (2008) en De Trut (2010).

Lees ook:Nominatie Roze Lieverdje 2010 staat open
Lees ook:Nominaties Roze Lieverdje 2014 geopend
Lees ook:Kandidaten Roze Lieverdje 2010
Lees ook:Zin in Respect op Valentijnsdag
Lees ook:Kandidaten Roze Lieverdje 2016 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>