Mega Gay Pride Parade in Berlijn, maar Duitse homo’s kunnen nog steeds niet trouwen

Berlijn geldt op dit moment als een van de meest homovriendelijke steden ter wereld. Sinds een jaar of wat is niet Amsterdam, maar de Duitse hoofdstad min of meer de Gay Capital of Europe. Zaterdag werd er een van de grootste Gay Pride Parades in Europa gehouden: de CSD-Demo Berlin trok een slordige half miljoen deelnemers. Een domper op de feestvreugde was het feit dat Duitse homo’s en lesbo’s nog altijd niet met elkaar kunnen trouwen.

Ze kunnen hun partnerschap laten registreren en noemen dat zelf graag ‘getrouwd zijn’, maar zo lang de Christendemocraten hun poot stijf houden, zijn ze dat (nog) niet. Niet zonder trots liepen afgevaardigden van de Amerikaanse ambassade in Berlijn mee in de optocht, om te vieren dat in hun land vrijdag het huwelijk werd opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht in alle staten. Voor de gelegenheid was de Brandenburger Tor gehuld in regenboogkleuren, zoals vrijdag het Witte Huis en andere landmarks in de US. Nu dat homohuwelijk nog: onze Oosterburen lopen wat dat betreft als een van de laatste grote landen rijkelijk achter op de rest van het Vrije Westen!

Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen
Lees ook:Denemarken krijgt homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk in Duitsland stap dichterbij
Lees ook:Duitse homokoppels mogen geen kinderen adopteren
Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>