Denemarken krijgt homohuwelijk

Vanaf 15 juni 2012 kunnen homo’s en lesbo’s in Denemarken met elkaar trouwen. Dan wordt het huwelijk opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Denemarken was in 1989 het eerste land dat partnerschap-registratie voor homoseksuele stellen invoerde, maar voor een heus huwelijk moesten koppels van hetzelfde geslacht tot nu toe ergens anders heen.

 

Denemarken wordt na Nederland, belgië, Spanje, IJsland, Portugal, Zweden en Noorwegen het achtste Europese land waar het kan. De huwelijken kunnen zowel in het gemeentehuis als in de Evangelisch-Lutherse staatskerk worden voltrokken, maar priesters houden wel het recht een ceremonie te weigeren.

Lees ook:Uruguay tweede land Zuid-Amerika met homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Noorwegen
Lees ook:IJsland krijgt homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk in Portugal een feit
Lees ook:Tien jaar ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>