Homohuwelijk in Duitsland stap dichterbij

De invoering van het homohuwelijk in Duitsland is een stap dichterbij gekomen. Vrijdag nam de Bondsraad, waarin alle Duitse deelstaten zitten, een wetsontwerp aan dat dit mogelijk moet maken. Nu is de Bondsdag, het Duitse parlement, aan zet.

Homo’s en lesbiennes kunnen in Duitsland zich al langer laten registreren als partners (en noemen dat zelf ‘trouwen’), maar het huwelijk is er nog altijd voorbestemd voor een man met een vrouw.¬†Regeringspartijen CDU en CSU wisten tot nu toe de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht tegen te houden. Regeringspartij SPD wil het al langer, maar de christendemocraten onder leiding van Angela Merkel niet.

Lees ook:Bondskanselier Merkel blijft tegen ‘homohuwelijk’
Lees ook:Homohuwelijk nu ook legaal in Duitsland
Lees ook:Duitse campagne tegen homohuwelijk
Lees ook:Oostenrijk: nieuwe regering buigt zich opnieuw over ‘homohuwelijk’
Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>