Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen

Zondag 1 oktober is in de Duitse hoofdstad Berlijn het eerste officiële homohuwelijk voltrokken. In juni ging het Duitse parlement akkoord met openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. Sinds 2001 konden homo’s en lesbiennes hun partnerschap al wel later registreren, maar vanaf vandaag hebben zij dezelfde rechten als hetero’s, zoals de mogelijkheid kinderen te adopteren.

Duitsland is het 23e land dat het huwelijk heeft opengesteld. Vandaag trouwen waarschijnlijk nog acht homokoppels met elkaar in Berlijn, maar ook in andere plaatsten in het land. Duitsland telt circa 94.000 koppels van hetzelfde geslacht, waarvan 43.000 zich hebben geregistreerd als partners.

 

Lees ook:Duitse homokoppels mogen geen kinderen adopteren
Lees ook:Finse homo’s kunnen eerdaags eindelijk ook trouwen
Lees ook:Same-sex huwelijk nu ook in Schotland
Lees ook:Mega Gay Pride Parade in Berlijn, maar Duitse homo’s kunnen nog steeds niet trouwen
Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>