Russische homokoppels trouwen tijdens Eurovisie Songfestival in Kopenhagen

Drie Russische homokoppels zijn van plan in de week van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen met elkaar te trouwen. Tot nu toe hebben zich dertig koppels van over de hele wereld aangemeld om elkaar tijdens het festival in Kopenhagen het ja-woord te geven. Ze reageerden op een aankondiging in februari, waarin Eurovisie-fans openluchthuwelijken zou worden aangeboden. Daarmee willen de initiatiefnemers vieren dat de wedstrijd in Denemarken plaatsvindt en dat hier het civiele partnerschap sinds 25 jaar bestaat.

Denemarken was daarmee in 1989 het eerste land ter wereld waar dit soort samenlevingscontracten konden worden afgesloten. In 2001 was Nederland het eerste land ter wereld dat het huwelijk openstelde voor koppels van hetzelfde geslacht. In Denemarken gebeurde dat in 2012. De drie Russische paren komen als eerste aan de beurt. Het is duidelijk een protest richting Moskou, al is het geen geheim dat het Songfestival populair is bij de roze medemens. Kopenhagen verwacht dan ook een groot aantal homo’s. De halve finales zijn op 6 en 8 mei, de finale op zaterdag 10 mei. Ilse de Lange en Waylon nemen de honneurs voor ons land waar. De huwelijksceremonies staan gepland op 7, 8 en 10 mei.

Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap
Lees ook:Denemarken krijgt homohuwelijk
Lees ook:Homo’s en lesbiennes kunen nu ook trouwen in Groenland
Lees ook:Kopenhagen meest homovriendelijke plek ter wereld
Lees ook:Songfestival: Rusland vreest finale niet te halen vanwege anti-homowet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>