Kopenhagen meest homovriendelijke plek ter wereld

Kopenhagen is de meest homovriendelijke plek ter wereld. Dat vindt reisgids Lonely Planet. De gids stelde een top-10 samen met de ‘meest progressieve, inclusieve en tolerante bestemmingen die roze toeristen met open armen ontvangt’. Opvallend afwezig: Amsterdam, maar eigenlijk is dat niets nieuws onder de zon: eigenlijk weten we al een poosje dat het ‘gay-mekka van Europa’ al lang niet meer de vrije, tolerante stad van weleer is.

Denemarken was het eerste land ter wereld dat same-sex partnerschapsregistraties legaliseerde: op 1 oktober 1989. Overigens was het land er met het ‘homohuwelijk’ niet zo vroeg bij: 2012. In Kopenhagen staat ‘de oudste openlijke homokroeg van Europa’, aldus de reisgids: Centralhjørnet. Op nummer 2 staat Nieuw Zeeland, dat in 1998 het eerste land was met het label LHBT-vriendelijk op de werkvloer. In 2013 werd het huwelijk opengesteld: sindsdien promoot het land zich als trekpleister voor trouwlustige homo’s en lesbo’s. Gay Ski Week in Queenstown eind juli/begin augustus is een van de hoogtepunten van de Winter Pride. De top-10:

1- Kopenhagen

2- Nieuw Zeeland

3- Toronto (Canada)

4- Palm Springs (VS)

5- Sitges (Spanje)

6- Berlijn

7- Mykonos (Griekenland)

8- New York City

9- Reykjavik (IJsland)

10- Montevideo (Uruguay)

Lees ook:Russische homokoppels trouwen tijdens Eurovisie Songfestival in Kopenhagen
Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap
Lees ook:Eerste homohuwelijk gesloten in New York
Lees ook:Homohuwelijk: volgt Australië het Amerikaanse voorbeeld?
Lees ook:Russisch ministerie tegen toeristen: ‘Doe geen homofobe uitspraken in vier landen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>