Songfestival: Rusland vreest finale niet te halen vanwege anti-homowet

Rusland is bang dat het dit jaar de finale niet haalt van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Dat is de afgelopen tien jaar niet gebeurd. Aan de lieftallige 17-jarige tweelingzusjes zal het niet liggen, maar het conflict in De Krim en de anti-homowetten kunnen stemmen kosten. De zusjes zouden wel eens onder boegeroep het toneel betreden en met te weinig stemmen terug naar huis moeten gaan.

‘De kans dat ze doorgaan, is uiterst klein’, vreest de Russische Eurovisie organisatie. Overigens zal De Krim tijdens het stemmen deel uitmaken van Oekraïne: dat kan weer in stemmen schelen. In Kopenhagen is weinig te merken van spanningen tussen Rusland en Oekraïne. Vorige week riepen Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland op om de Oostenrijkse inzending, ‘de vrouw met de baard‘,  niet uit te zenden. Woensdag trouwen drie Russische homokoppels in Kopenhagen, iets dat de Russen ook als provocatie kunnen opvatten.

Lees ook:Russische zangeres mag niet optrede tijdens Eurovisie In Oekraïne
Lees ook:Russiche zangeres doet via satellietverbinding mee aan Songfestival
Lees ook:Rusland ziet definitief af van deelname aan Eurovisie Songfestival 2017
Lees ook:Rusland woedend over uitslag Songfestival
Lees ook:Wit-Rusland werkt aan zelfde anti-homowet als in Rusland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>