COC Midden Nederland bestaat 60 jaar

IMG_20160517_101455COC Midden Nederland (Utrecht) bestaat 60 jaar. Donderdag 30 september 2010 verschijnt een jubileumboek over de bewogen geschiedenis: ‘Durfteleven: 60 jaar geschiedenis van het COC in Utrecht’. Om 18.00 uur ontvangt burgemeester Aleid Wolfsen het eerste exemplaar tijdens een door de gemeente Utrecht gehouden receptie in het Stadhuis (aanvang 17.30 uur).

 

Het boek gaat over de geschiedenis van de vereniging en bevat naast veel nooit eerder getoond beeldmateriaal twaalf interviews met mensen die in het verleden actief waren voor de vereniging. De zestig jaar is opgedeeld is zes tijdvakken met elk twee interviews en zaken als huisvesting, werkgroepen, interne communicatie en financiën. Ooit zat het pand in een werfkelder aan de Nieuwe Gracht en daalde ik als 19-jarige, amper uit de kast gekomen en met knikkende knieën, de trappen af om voor het eerst bij ‘een homotent’ naar binnen te gaan.  Het boek kwam tot stand dankzij bijdragen van onder meer Stichting PANN en donateurs.

Lees ook:Alweer een COC café dicht
Lees ook:Feestelijke opening Roze Huis in Kirgizië
Lees ook:Roze Ouders in COC Zwolle
Lees ook:Utrecht Canal Pride – zaterdag 17 juni
Lees ook:Oranjevrouwen winnen EK: maandag huldiging in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>