Utrecht Canal Pride – zaterdag 17 juni

Zaterdag 17 juni beleeft de stad Utrecht haar allereerste Canal Pride. De Domstad heeft fraaie grachten met unieke werven pal aan het water,’ een ideaal decor voor een hoogsteigen Canal Parade de verscheidenheid en alle facetten van de LHBT gemeenschap van Utrecht en Nederland zichtbaar te maken.’

Uit de inzendingen koos de jury 26 gelukkigen, die zaterdag meevaren: roze belangenorganisaties, roze sportverenigingen, Utrechtse gayfeesten, studentenverenigingen, politieke partijen en een zangkoor. De organisatie is in haar nopjes over de verscheidenheid aan deelnemers en hoopt op een grote toeloop naar de Domstad op 17 juni. De Utrecht Canal Pride vindt plaats in het openingsweekend van het jaarlijkse Midzomer Gracht Festival. Op de Jacobibrug over de Oude Gracht is de hele dag een groot roze feest aan de gang: de Pride Street Party.

Lees ook:Utrecht Canal Parade: de deelnemers zijn bekend
Lees ook:Midzomergracht Festival 2013 in Utrecht
Lees ook:Utrecht Canal Pride 2017: de inschrijving eindigt over 1 week – ‘ACT NOW!’
Lees ook:Midzomergracht Festival 2017 in Utrecht
Lees ook:Utrecht Canal Parade zoekt nog enthousiaste vrijwilligers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>