Feestelijke opening Roze Huis in Kirgizië

Met een feestelijke ceremonie werd op zaterdag 12 maart 2011 in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek het nieuwe kantoor en gemeenschapshuis van de nationale LHBT-organisatie Labrys geopend. Het roze huis kon worden aangekocht met bijdragen van onder meer COC Nederland. De nieuwe huisvesting biedt de Krigizische LHBT-beweging stabiliteit en zekerheid (bron: persbericht).

 

De afgelopen jaren moest men, gedwongen door homofobe huisbazen en politie-invallen, soms meerdere keren per jaar verhuizen. Vanuit de nieuwe huisvesting kan belangenorganisatie Labrys onder meer opvang bieden aan LHBT’s die door hun familie zijn verstoten, een gebruikelijk verschijnsel in de voormalige Sovjet Republiek. Labrys hield de afgelopen maanden een inzamelingsactie voor de nieuwe huisvesting, waar onder meer de Gay Krant en Zij aan Zij aandacht voor vroegen. Met resultaat: Labrys ontving bijdragen variërend van 50 cent tot enkele honderden euro’s. Alles bij elkaar voldoende om de droom van de Kirgizische LHBT-gemeenschap te verwezenlijken. COC Nederland steunt, met financiering van het ministerie van Buitenlandse Zaken, 20 LHBT-organisaties in 13 landen in onder andere Oost-Europa, de Kaukasus en Centraal Azië. De positie van gays in deze landen is marginaal en de overheid voert vaak een repressief beleid.

Lees ook:Ontwikkelingswerk COC niet zonder risico’s
Lees ook:Kirgizië werkt aan nog strengere anti-homowet dan Rusland
Lees ook:Luna Lunettes en Theater Restaurant Casablanca Variété presenteren: ‘Diner Chantant’
Lees ook:Luna Lunettes en Theater Restaurant Casablanca Variété presenteren: ‘Diner Chantant’
Lees ook:Luna Lunettes’ Variété: 4 seizoenen, herfst editie 16 september, VOLTA, Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>