Ontwikkelingswerk COC niet zonder risico’s

IMG_20160522_141747Arjos Vendrig, consultant internationale zaken van COC Nederland was één van de deelnemers aan een vergadering in de Kirgizië, toen de politie een inval deed. Hij was er te gast bij de homo-organisatie Labrys, samen met vertegenwoordigers van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking organisatie Hivos en de directeur van de homo-organisatie GenderDoc-M uit Moldavië. Tijdens de bijeenkomst in de stad Bishkek stormden vier agenten het pand van Labrys binnen. Ze wilden de papieren van Labrys en de paspoorten van de aanwezigen zien. De agenten gedroegen zich agressief en dreigden de aanwezigen zonder geldige papieren te arresteren. Ze bleven tweeëneenhalf uur.

 

Gelukkig kwamen collega mensenrechtenactivisten en advocaten om de activisten te ondersteunen. Uiteindelijk liep de inval met een sisser af. COC Nederland veroordeelt de inval. ‘Helaas maakt dit duidelijk dat het werk van onze partnerorganisatie Labrys in een land als Kyrgizië als ‘crimineel’ wordt beschouwd,’ zegt Björn van Roozendaal, collega consultant internationaal bij het COC. COC Nederland werkt samen met Labrys om in Kirgizië een homo-organisatie op te bouwen. Hivos en met Ministerie van Buitenlandse Zaken steunen dit project. COC en Hivos houden de Nederlandse ambassade in Kirgizië op de hoogte van wat er gebeurt.

 

 

Lees ook:Kirgizië werkt aan nog strengere anti-homowet dan Rusland
Lees ook:Feestelijke opening Roze Huis in Kirgizië
Lees ook:Anti-homowet Kirgizië voorlopig van de baan
Lees ook:De succesvolle roze ontwikkelingshulp van het COC
Lees ook:Tien procent Nederlanders wil homo’s opsluiten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ontwikkelingswerk COC niet zonder risico’s

  1. Pingback: Feestelijke opening Roze Huis in Kirgizië | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>