Oss kleurt roze op Dolle Dinsdag 2010

Dinsdag 24 augustus 2010 kleurt Oss roze tijdens de tiende editie van Dolle Dinsdag (editie 2011: klik hier). Deze week staat de kermis in het Brabantse stadje. Dinsdag en woensdag zijn familiedagen op de kermis: de Osser roze dag is dan ook wat anders dan Roze Maandag bij de grotere broer in Tilburg. Alle rangen en standen door elkaar, de Dolle Dinsdag leus is inmiddels: ‘Homo’s, hetero’s, bi’s, travestieten, kakker en kampers, jong en oud … en allemaal hetzelfde feestje’. Om 15.00 begint het programma op de Eikenboomgaard  met onder andere een meezingspektakel, drag shows, gogo dansers en Ibiziaanse animaties en een show van DJ Ralph, tot 03.00 uur.   

 

Dit jaar start de Roze Dinsdag met een ludiek protest tegen de lokale pastoor Cor Mennen, adviseur van bisschop Hurkmans van bisdom Den Bosch. De katholieke kerk had het begin dit jaar stevig aan de stok met de homogemeenschap, toen de homoseksuele prins Carnaval van het Brabantse Reusel de hostie werd geweigerd tijdens de jaarlijkse carnavalsmis. Na massaal protest zwichtte het bisdom, maar de pastoor van Oss bleef ertegen protesteren. Om hem te bewegen van gedachten te veranderen, wordt hem een bloemenhulde en aubade gebracht. Om 13.00 uur vertrekt een proteststoet naar de Grote Kerk: de initiatiefnemer hoopt op ‘veel bloemen en roze knuffels’.

Lees ook:Opnieuw homo Prins Carnaval hostie geweigerd
Lees ook:Massaal protest tegen homofobe priester
Lees ook:Oss kleurt roze op Dolle Dinsdag 22 augustus
Lees ook:Homoprins communie geweigerd
Lees ook:Nieuwe kritiek op hosties voor homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>