Massaal protest tegen homofobe priester

Pastoor Luc Buyens heeft vanmorgen zijn complete kerk de communie geweigerd. Reden: homo’s en lesbo’s waren massaal toegestroomd naar zijn kerk in het Brabantse grensstadje Reusel, ten zuidwesten van Eindhoven. Begin deze week weigerde hij de communie aan de plaatselijke Prins Carnaval, omdat hij openlijk homo is. In overleg bisschop Hurkmans van het overkoepelende bisdom Den Bosch deelde hij geen hosties uit, ‘omdat er grote zondaren aanwezig waren’.

COC Eindhoven, Embrace Pink en de Stichting Vrienden van de Gay Krant zullen de komende weken met roze driehoeken opgespeld aanwezig zijn tijdens de hoogmissen in de Sint Jan in Den Bosch, de parochiekerk van het bisdom. Overigens samen mét een aantal parochianen van de homofobe pastoor én met de homo’s en lesbo’s die uit alle hoeken van het land naar Reusel waren toegestroomd. De missen beginnen iedere zondag om 10.00 uur. In Reusel zelf hebben afgelopen week veel parochianen zich inmiddels uit de katholieke kerk uitgeschreven.

Lees ook:Nieuwe kritiek op hosties voor homo’s
Lees ook:Pastoor wil baby lesbisch stel niet dopen
Lees ook:Hurkmans – bekend van ‘de roze hostierel’ – treedt af als bisschop Den Bosch
Lees ook:PvdA voorzitster leidt homoprotest
Lees ook:Oss kleurt roze op Dolle Dinsdag 2010

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Massaal protest tegen homofobe priester

 1. Louis

  Ik heb me ook uit laten schrijven, uit dat achterlijke instituut!

    /   Reply  / 
  1. Guus

   Uit mijn eigen ervaring weet ik héél zeker dat er praktiserende homofiele priesters zijn in Brabant en die dagelijks of wekelijks zelf het lichaam van Christus ( in de vorm van een hostie) tot zich nemen. Hoe kunnen zij zich in “Gods naam” in deze ontstane situatie zó hypocriet opstellen? Ook ik wil niet meer bij deze kerk horen!

     /   Reply  / 
 2. Ron

  Homo’s en lesbiennes moeten iedere kerkdienst van deze homo hatende priester bijwonen. Dan kan hij helemaal geen hosties meer uitdelen

    /   Reply  / 
 3. Ron

  Is aangifte tot discriminatie niet mogelijk? het is niet het woord gods dus met geloof heeft het niks te maken.
  Gods liefde is voor iedereen.
  Ik geloof niet in een persoonlijke god maar dat alle goede mensen samen goede energie creëren maar vind dit walgelijk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>