Opnieuw homo Prins Carnaval hostie geweigerd

Opnieuw is er gedoe over een homoseksuele Prins Carnaval. De staat kent weigerambtenaren, die homo’s en lesbo’s weigeren met elkaar in de echt te verbinden, de kerk doet er niet voor onder met weigergeestelijken, die de roze medemens de nodige kerkelijke rituelen ontzegt. l’Histoire se répète: opnieuw blijkt een werknemer van de katholieke kerk er niet over te spreken dat de goegemeente koos voor een roze Prins Carnaval.

Dit keer gaat het om Prins Geert III van De Törvers in Venlo. Afgelopen weekend werd bekend dat hij geen hostie zou krijgen van pastoor Proksch tijdens de vastelaovesmis. Daarop besloten de prins en de carnavalsvereniging niet naar de mis te komen. Zowel de pastor als de prins willen er verder niet op ingaan. Drie jaar geleden weigerde de pastoor van Reusel de homoseksuele Prins Carnaval Gijn d’n Urste de hostie te geven tijdens de speciale carnavalsmis. Dat leverde een stevige rel op, waarna het Bisdom Den Bosch en de Stichting Vrienden van de Gay Krant en het COC met elkaar om de tafel gingen zitten om de hitte uit de lucht te halen.

Lees ook:Homoprins communie geweigerd
Lees ook:Nieuwe kritiek op hosties voor homo’s
Lees ook:Oss kleurt roze op Dolle Dinsdag 2010
Lees ook:Massaal protest tegen homofobe priester
Lees ook:Hostie niet bestemd voor homo’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opnieuw homo Prins Carnaval hostie geweigerd

  1. Glenn turrion

    Wil graag gay prins carnaval worden 2018

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>