Mosselezing over homo-ideologie versus commercie

Woendag 21 oktober 2009 is de eerste uit een nieuwe reeks Mosse lezingen bij de Universiteit van Amsterdam: ‘Indexes, Organisations and Opportunitities: Anchoring the Business Element into the LGBT Rights Movement’. Kort door de bocht vertaald: de commerciële poot van homoland. Roze diversiteit wordt al snel gezien als luxe product, zeker als het economisch slechter gaat. Omgekeerd wekt de homocommercie de schijn dat het hen alleen om de roze euro te doen is. Dat lijkt in strijd met elkaar, maar is er ook een win-win situatie mogelijk? ‘Is de roze gemeenschap bereid om de uitdaging aan te gaan om samen te werken met (en niet tegen) de homocommercie, om de eigen doelen te bereiken?’ Een aardige vraag, waar David Pollard op ingaat. Hij is mede-oprichter van de Company Pride Platform Foundation, die roze netwerken representeert van negen grote bedrijven.

 

Daarnaast is Pollard bestuurslid van ProGay, organisator van Pride Amsterdam en van de International Gay and Lesbian Chambre of Commerce (IGLCC). Sinds zes jaar houdt hij zich bezig met roze issues op internationaal niveau. Hij studeerde af in International Relations aan de Universiteit of Oklahoma in de USA en Europese Studies aan de Universiteit van Leuven. George Mosse was in 1989 gasthoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij overleed in 1999 en liet een legaat na aan de UvA om homostudies te bevorderen. Ieder jaar september wordt een grote Mosse-lezing georganiseerd met een gastspreker die zelf het onderwerp  bepaalt. Daarnaast organiseert de UvA sinds dit voorjaar een serie extra lezingen. De ‘hoofdlezing’ in september is in het Nederlands, de ‘tussendoor’ lezingen zijn doorgaands in het Engels. De lezing op woensdag 21 oktober vindt plaats in de VOC zaal in het Bushuis aan de Kloveniersburgwal 48 in Amsterdam, van 17.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis (bron: persbericht).

Lees ook:Laatste Mosselezing gaat niet door
Lees ook:Mosse lezing – Archeologie door een roze bril
Lees ook:Hedy d’Ancona verzorgt Mosse-lezing 2015 op woensdag 23 september
Lees ook:IHLIA: Mosse Lezing 2015 met Hedy d’Ancona
Lees ook:Reminder: Mosse Lezing ‘Are You Out To Be Gay’ – OBA, woensdag 28 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>