Hedy d’Ancona verzorgt Mosse-lezing 2015 op woensdag 23 september

Hedy d’Ancona verzorgt de jaarlijkse Mosse-lezing, dit jaar op woensdag 23 september, vanaf 17.30 uur in Theater van het Woord de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Als minister stond d’Ancona aan de wieg van de Algemene Wet Gelijke behandeling (1992-1994). In de Mosse-lezing blikt ze terug op de manier waarop de overheid zich sinds de jaren 70 bezighield met vrouwenemancipatie en homo-emancipatie.

Hedy d’Ancona was tot 1981 hoofdredacteur van het blad ‘Opzij’, jarenlang lid van het Europese parlement en minister van WVC (1989-1994). De Mosse-lezing is een initiatief van de Stichting George Mosse Fonds, te bevordering van de studie van homo/lesbische geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Eerdere lezingen werden gehouden door onder meer Dolly Bellefleur, Marjan Sax, Gerrit Komrij, Jet Bussemaker en Bas Heijne.

Lees ook:IHLIA: Mosse Lezing 2015 met Hedy d’Ancona
Lees ook:Reminder: Mosse Lezing ‘Are You Out To Be Gay’ – OBA, woensdag 28 september
Lees ook:Mosse Lezing door Simone van Saarloos: ‘Are You Out To Be Gay?’
Lees ook:Mosse-Lezing 2014: Mohammed Benzakour
Lees ook:Jet Bussemaker verzorgt jaarlijkse Mosse lezing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>