IHLIA: Mosse Lezing 2015 met Hedy d’Ancona

Hedy d’Ancona verzorgt op woensdag 23 september de jaarlijkse Mosse-lezing, vanaf 17.30 uur in Theater van het Woord de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Als minister stond zij aan de wieg van de Algemene Wet Gelijke Behandeling (1992-1994). In de Mosse-lezing blikt ze terug op de manier waarop de overheid zich sinds de jaren 70 bezighield met vrouwenemancipatie en homo-emancipatie.  De toegang is gratis.

Hedy d’Ancona (Den Haag, 1937) was tot 1981 hoofdredacteur van het blad ‘Opzij’, jarenlang lid van het Europese parlement en minister van WVC (1989-1994). De Mosse-lezing is een initiatief van de Stichting George Mosse Fonds, te bevordering van de studie van homo/lesbische geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Eerdere lezingen werden gehouden door onder meer Dolly Bellefleur, Marjan Sax, Gerrit Komrij, Jet Bussemaker en Bas Heijne.

Lees ook:Hedy d’Ancona verzorgt Mosse-lezing 2015 op woensdag 23 september
Lees ook:Reminder: Mosse Lezing ‘Are You Out To Be Gay’ – OBA, woensdag 28 september
Lees ook:Mosse Lezing door Simone van Saarloos: ‘Are You Out To Be Gay?’
Lees ook:Mosse-Lezing 2014: Mohammed Benzakour
Lees ook:Jet Bussemaker verzorgt jaarlijkse Mosse lezing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>