Roze Zaterdag in Den Bosch: ‘is ook een beetje van Oss’

Roze Zaterdag wordt dit jaar in Den Bosch gehouden, maar ‘is ook een beetje van Oss’. Beide steden mogen zich dit hele jaar roze stad noemen en organiseren samen met de regio Noordoost-Brabant het roze hoogtepunt van het jaar.  Thema dit jaar is ‘Roze Zaterdag: VOOR JOU’. Hiermee willen beide steden en de regio laten zien wat ze waard zijn: ‘gastvrij, gemoedelijk en Bourgondisch.’

Regenboogstad Oss staat vrijdag 30 juni op de roze kalender: onder de noemer ‘Respect in Oss‘ staat de wandelvierdaagse van BrabantZorg in het teken van tolerantie en respect voor elkaar. Op 30 juni is het de laatste dag van de vierdaagse en ontvangt de burgemeester van Oss de bewoners en mantelzorgers van een aantal zorginstellingen  om  15.15 uur in het gemeentehuis. Er worden twee pilaren onthuld van het kunstwerk Breisaam’, een project van beeldend kunstenaar Alex van der Heijden met inwoners van Oss. Aan het eind van het roze jaar moet het kunstwerk af zijn en hebben de pilaren van het gemeentehuis alle kleuren van de regenboog.

Lees ook:Den Bosch en Oss kandidaat voor Roze Zaterdag 2017
Lees ook:Roze Week 2010 in Amersfoort
Lees ook:Europride 2016: Senior Pride Amsterdam
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen
Lees ook:Homopolis bij AGIS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>