Initiatiefnemer AmsterdamDiner krijgt koninklijke onderscheiding

Pieter Boogert, een van de initiatiefnemers van het AmsterdamDiner, heeft zaterdag een lintje gekregen: hij werd door minister Lilianne Ploumen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding tijdens het jaarlijkse Aids-galadiner In Afas Live Amsterdam. Tijdens dit gala wordt geld binnengehaald ten behoeve van de bestrijding van aids.

De stichting werd in 1992 opgericht, toen het wereldcongres over hiv en aids in Amsterdam werd gehouden. Boogert is vrijwilliger van het eerste uur en tegenwoordig penningmeester en bestuurslid van de Amsterdam Diner Foundation. Sinds 1992 is meer dan 10 miljoen euro binnengehaald.

Lees ook:Regering ontziet aids organisaties een beetje
Lees ook:Unicef bezorgt over stijgend aantal hiv-infecties onder jongeren
Lees ook:Joan Rivers laat deel fortuin na aan aidshulp
Lees ook:Aantal hiv-infecties daalt
Lees ook:Elton John haalt miljoenen op voor aids op Oscars party

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>