Unicef bezorgt over stijgend aantal hiv-infecties onder jongeren

VN-organisatie Unicef maakt zich zorgen over het stijgende aantal hiv-infecties onder jongeren, met name tussen de 15 en 19 jaar. Volgens Unicef moet er meer geld beschikbaar komen voor de bestrijding van hiv: sinds 2014 is het budget gedaald. Volgens Unicef is aids een van de belangrijkste doodsoorzaken onder tieners: vorig jaar overleden wereldwijd 41.000 jongeren aan de gevolgen van aids.

De bestrijding van de ziekte bij tieners is lastig omdat jongeren hun medicatie niet slikken en seksueel actief zijn, aldus Unicef. Hiv bij baby’s komt steeds minder voor, doordat zwangere vrouwen tegenwoordig op het virus worden getest. Ondanks het kleiner geworden budget groeit het aantal hiv-patiënten dat wordt behandeld: 18,2 miljoen in 2016 tegenover 17 miljoen in 2015. Het totaal aantal mensen met hiv groeide sinds 2000 van 28,9 miljoen naar 36,7 miljoen.

Lees ook:Aantal hiv-infecties daalt
Lees ook:Aantal hiv-infecties 40% hoger dan gedacht
Lees ook:Jezelf op hiv testen met je telefoon
Lees ook:Er gloort hoop voor een aids-vaccin
Lees ook:Aidsepidemie is opnieuw gevaarlijk in opmars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>