Zaterdag 17 juni: AIDS-gals Amsterdam Diner

Zaterdagavond 17 juni vindt in Afas Live Amsterdam (voorheen de Heineken Music Hall) voor de 25e keer het Amsterdam Diner plaats, een benefietgala ten bate van het Aids Fonds. Dit jaar ondersteunt het diner de ‘mobiele zorgportemonnee’ (een zorgverzekering via het mobieltje) in Kenia, een land waar de allerarmsten nog altijd geen toegang hebben tot basisgezondheidszorg.  

Vorig jaar was de opbrengst van het Amsterdam Diner 650.000 euro. Het leeuwendeel daarvan ging – net als dit jaar – naar het H-Team, een team van Nederlandse wetenschappers en artsen die onderzoek doen naar ondermeer acute hiv-infecties. Ieder jaar schuiven een slordige duizend gasten aan, onder wie politici, sportgrootheden en BN’ers. Naast culinair genoegen worden de gasten vermaakt met een grote loterij en muzikale en andere optredens.

Lees ook:Opbrengst van € 650.000 AmsterdamDiner vooral voor H-TEAM
Lees ook:AmsterdamDiner 2014 in het teken van potentiële medische doorbraak
Lees ook:Amsterdam op weg naar aidsvrije stad
Lees ook:Hiv-testweek in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam wil einde maken aan hiv-epidemie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>