COC: ‘verkiezingsuitslag biedt goede kansen voor Regenboogakkoord’

Wat de verkiezingsuitslag voor kabinet zal voortbrengen, is voorlopig nog de vraag, maar volgens COC Nederland ‘biedt het goede kansen voor het onlangs gesloten Regenboog-akkoord’. De acht partijen die het Roze Stembusakkoord op 7 maart ondertekenden, kregen een ruime meerderheid in de nieuwe Twee Kamer. Dinsdag wordt de definitieve uitslag bekend, voorlopig houden we het op 98 van de 150 zetels.

VVD, D66, PvdA, GroenLinks, SP, PvdD, 50Plus, Artikel 1 tekenden het akkoord. Zij namen deel aan het eerder gehouden Roze verkiezingsdebat in de Amsterdamse Rode Hoed, waar het akkoord in de grondverf werd gezet. Het CDA nam daar ook aan deel en kon zich tijdens het debat vinden in bijna alle voorgestelde maatregelen, maar ondertekende het akkoord uiteindelijk toch niet. PVV, Denk en de kleine christelijke partijen hadden niet deelgenomen aan het debat, ook niet aan de roze stemwijzer GayVote. Ze waren wel uitgenodigd het akkoord te ondertekenen, maar bleven weg.

Lees ook:Gayvote – Kieswijzer voor LHBTI’s gelanceerd
Lees ook:GroenLinks roept op tot roze stembusakkoord
Lees ook:COC Roze Stembusakkoord 2017 een feit
Lees ook:Roze Europees debat
Lees ook:Roze stembusakkoord in zicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>