Gayvote – Kieswijzer voor LHBTI’s gelanceerd

Vrijdagavond is de LHBTI-Kieswijzer Gayvote gelanceerd, tijdens het COC Verkiezingsdebat in de Rode Hoed in Amsterdam. Op de website staan de standpunten van iedere partij over roze kwesties, de ‘regenboogkandidaten’ en hoe de partijen de afgelopen tijd over roze kwesties hebben gestemd.

De standpunten laat zien wat partijen over negen verschillende thema’s denken. Alle partijen waren uitgenodigd eraan deel te nemen, maar de PVV, ChristenUnie, SGP, DENK en Artikel 1 reageerden niet. Vrijdag was Sylvana Simons namens Artikel 1 wel bij het Verkiezingsdebat aanwezig, dus die partij volgt vast nog wel. Volgens het COC doen er dit keer voor het eerst twee transgender personen mee als kandidaat.

Lees ook:COC’s Verkiezingsdebat 2017 op vrijdag 3 februari: wie komen er?
Lees ook:De trollendans van DENK: scháádt het niet, dan baat het niet…
Lees ook:Asscher, Pechtold, Zijlstra e.v.a. bij COC’s Verkiezingsdebat 2017
Lees ook:Meerderheid Kamer wil seksuele geaardheid opnemen in Artikel 1
Lees ook:Roze stemoproep Zwolse partijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>