Roze stembusakkoord in zicht

Een roze stembusakkoord lijkt op handen, waarin politieke partijen afspraken maken over de afschaffing van de weigerambtenaar, de positie van homoseksuelen op religieuze scholen en verplichte voorlichting op school. Dat bleek op het Roze verkiezingsdebat, dat COC Nederland de avond voor de Amsterdam Canal Parade organiseerde in de Rode Hoed. Deze onderwerpen bleven alsmaar liggen, omdat de religieus getinte partijen CDA, CU en SGP dwars lagen.

Jolande Sap, lijsttrekker van GroenLinks, riep tijdens het debat op om deze kwesties vlot te trekken met een roze stembusakkoord. Daarin moeten voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september heldere afspraken staan om deze zaken te regelen. D66 en andere partijen stemden ermee in. In samenwerking met het COC en onder leiding van Vera Bergkamp, die haar rol als voorzitter van het COC inruilt voor een politieke loopbaan bij D66, gaan de partijen de komende dagen een plan opstellen. Pechtold maakte tijdens het debat bekend een initiatiefwetsvoorstel in de te dienen dat een einde moet maken aan het fenomeen weigerambtenaar. Het COC lanceerde de roze stemwijzer gayvote.nl.

Lees ook:GroenLinks roept op tot roze stembusakkoord
Lees ook:COC Roze Stembusakkoord 2017 een feit
Lees ook:Nijmeegse verkiezingsavond Roze Stemmen Tellen & roze stembusakkoord
Lees ook:Eerste roze stembusakkoord ooit: in Nijmegen
Lees ook:COC zoekt studenten om te lobbyen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze stembusakkoord in zicht

  1. Sportingact

    Laten we ons aub niet laten ringeloren door de partijen in kwestie. Die partijen zeiden dat ook met de laatste en voorlaatste verkiezingen en zie wat er van gekomen is. Niets, helemaal niets. Dus bedenk goed bij welke partij je je kruisje gaat zetten op 12 september.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>